Darth Vader-Projektet

Ett projekt utöver det vanliga

Darth Vader projektet startade när en trött hjärna mötte en master brain, eftersom Janne vet att papp-koner och Alnico magneter låter "bäst" och allt annat är trams. Okej, några av T.A.D's drivers är riktigt bra... Men allt annat är trams, T.A.D använder papp-koner och Alnico i flera drivers, så därför får T.A.D vara med.

Kvalitet i varje komponent

Nu när resan närmar sig sitt slut består systemet av handgjorda filter i egna lådor. Där delarna är inlyssnade för filtren. För lite info, så väger systemet +400kg per kanal, ligger kring 100dB / 1w. Okej, åter till berättelsen, det är 3x15" bas-drivers per sida. Dessa ligger i egna lådor som är utvecklade så att de tre lementen rör sig samtidigt, detta gör att de 3x15" spelar/låter som 1 driver. Grunden är JBL från 1960-talet som är vidare utvecklade och byggda av Thomas Blumenhofer på Blumenhofer Acoustics Germany.
 
Mid/high-drivern är ett mästerverk, ursprung JBL 375 nedriven i minsta beståndsdel och numera en Beryllium membran för att höja frekvensen lite, samt en mekanisk utvecklad "kompremerarare" som sitter just framför drivern, denna
måste vara exakt anpassad för varje driver annars funkar det inte. Så detta är ett rent 2-vägssystem som spelar både sammetslent och med ett ljudtryck som man
bara kan le åt... Ja, du uppfattade rätt amerikanska Wilson är ett skämt jämfört med detta, och nej, inga tragiska plasttrattar, här använder vi äkta trä, plast hör hemma på återvinningen.